2020-06-15

Байгууллагад:

  • Биеийн халууныг өглөө бүр хэмжиж, тэмдэглэх
  • Сэжигтэй тохиолдлыг тусгаарлах өрөөтэй байх
  • Сэжигтэй тохиолдлыг тусгаарлах 3-4 хүний бүрэлдэхүүнтэй багийг урьдчилан томилох
  • Ковид-19-ийн тухай мэдээлэл тогтмол өгөх
  • Гар угаах нөхцөлөөр хангах
  • Спиртэн суурьтай гар халдваргүйжүүлэгч байршуулах
  • Сүү, цагаан идээ, жимс ногоо зэрэг шим тэжээлтэй хоол хүнсээр хангах
  • Хэт ачаалалтай ажиллуулахгүй байх, эрт амраах
  • Ажилчдыг цөөн тоогоор байрлуулах
  • 1,5-2 метрийн зай барих
  • Ажилчдын байранд цэвэрлэгээ, халдваргүйжүүлэлт тогтмол хийх
  • Хоолны газар, ариун цэвэр, хувцас солих өрөө, спорт заал, халуун усны газрыг өдөрт 2-оос доошгүй удаа цэвэрлэж, 1 литр усанд 25мл белизна (хлор агуулсан бодис) хийсэн уусмалаар халдваргүйжүүлэх, агаар сэлгэлт хийх
  • Халуурах, ханиах, цээжээр өвдөх зэрэг шинж тэмдэг илэрвэл 119, 80086829 дугаарт хандах

Ажилчдад:

  • Амны хаалт зүүх
  • Ажлын хувцсаа бүрэн өмсөх
  • Хувцсаа бусадтай сольж өмсөхгүй байх
  • Гараа савандаж угаах, халдваргүйжүүлэх
  • Ам, хамар, нүүрэндээ хүрэхгүй байх
  • Хүн хооронд 2 метрийн зай барих
  • Гар станц, ажлын багаж хэрэгслийг дамжуулж хэрэглэхдээ халдваргүйжүүлэх
  • Цагаан хэрэглэл, алчуур, хөнжил, гудас, хувцас хэрэгслийг наранд тавих
  • Шүлсээ ил задгай хаяхгүй байх
  • Тамхи дамжуулж татахгүй байх


Эрүүл мэндийн яам